Viktorija Mihalić – moje Erasmus iskustvo

Moje ime je Viktorija Mihalić. Trenerica sam u Paratekwondo klubu Pisarovina te sportski asistent i parataekwondo sudac pri Hrvatskom parataekwondo savezu.

Moje Erasmus putovanje fokusiralo se na parataekwondo sport, a mjesto gdje sam istraživala nove horizonte bilo je Bečki Taekwondo Centar.

Tijekom dva nevjerojatna tjedna, stjecala sam nova iskustva kroz rad sa raznovrsnim skupinama djece i osoba s invaliditetom, od kojih su neki bili slijepi. Rad s ovom posebnom skupinom ljudi pružilo mi je značajno iskustvo koje je obogatilo moj profesionalni i osobni život. Bila sam svjedok jedinstvenih izazova slijepih sportaša, ali istovremeno i njihove strastvene predanosti parataekwondo sportu.

Ova prilika suradnje sa sportašima različitih motivacija i sposobnost ne samo da mi je omogućila stjecanje novih vještina i znanja, već mi je otvorila oči za različite perspektive i potrebe u parataekwondo zajednici.

Ovo iskustvo u Erasmus programu predstavlja važan korak u daljnjem razvoju parataekwondo sporta u našoj zajednici. Sretana sam što ću moći dijeliti ova iskustva s drugim članovima parataekwondo zajednice u Hrvatskoj, i uvjerena sam da će i to ojačati naš klub i doprinijeti kvaliteti sportskog osoblja u našem klubu ali i u savezu.

Također, upoznavanje grada Beča kao domaćina za ovo iskustvo bilo je fascinantno. Osjetila sam ritam grada, prošetala njegovim ulicama i s oduševljenjem razgledala znamenitosti koje ovaj predivni grad nudi. Upoznala sam inspirativne ljude iz svijeta parasporta, a istraživanje kulture Beča ostavilo je neizbrisiv trag na mom srcu.

Hvala Hrvatskom parataekwondo savezu, Wien Taekwondo centre i Agenciji za mobilnost koji su mi to omogućili.