Mobilnost sportskog osoblja u parataekwondo sportu – Erasmus+ (Beč)

Druga aktivnost Erasmus+ mobilnosti sportskog osoblja u parataekwondo sportu, provedena je u Austriji, u Beču od 09.10.-22.10.2023. Naša ekipa u sastavu trenera i asistenata, nova znanja i iskustva stekla je u Wien Taekwondo Centre u Beču, koji već dugi niz godina pruža podršku kroz treninge za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama.
Na ovom inspirativnom putovanju i aktivnostima projekta sudjelovala su dva parataekwondo trenera i sportski asistent iz hrvatskih parataekwondo klubova. Tijekom provođenja aktivnosti, naše je sportsko osoblje iz klubova članica Saveza imalo priliku duboko uroniti u rad sa osobama s intelektualnim teškoćama te upoznati se sa načinom provođenja treninga koji uključuju slijepe osobe.
Wien Taekwondo Centre, koji ima bogato iskustvo kako u radu sa osobama i djecom s teškoćama, tako i u organizaciji natjecanja, podijelio je svoja neprocjenjiva znanja i iskustva sa svim sudionicima.
Ova razmjena iskustava donijela je veliku vrijednost svima uključenima, jer će nova stečena znanja biti prenesena u naše klubove. Na taj način, zajedno jačamo lokalni parasport i otvaramo vrata većem sudjelovanju osoba s invaliditetom u sportu.