Matija Soro – moje Erasmus iskustvo

Moje ime je Matija Soro. Trener sam Taekwondo kluba osoba s invaliditetom Uriho i glavni trener Hrvatske poomsae para tekwondo selekcije. Želim podijeliti svoje Erasmus iskustvo gdje sam sudjelovao u projektu Mobilnosti sportskog osoblja u parataekwondo sportu u Beču. Stekao sam dragocjena iskustva, posebice u radu sa slijepim i slabovidnim osobama, te sam s oduševljenjem promatrao raznolikost članstva kluba gdje po inkluzivnom modelu treniraju članovi s različitim etničkim pripadnostima do različitih dobnih skupina i tjelesnih i intelektualnih poteškoća.

Rad u Wien Taekwondo Centre nije samo obogatio moj sportski doživljaj, već me i približio Beču na način koji nisam očekivao. Upoznao sam gradsku dinamiku i kulturne raznolikosti i iz prve ruke svjedočio tome kako se radi s osobama s invaliditetom u Beču.

Budućnost suradnje s ovim klubom izgleda iznimno obećavajuće, jer smo postali zajednica koja cijeni različitosti i zajedno raste kroz taekwondo. Hvala na ovom nevjerojatnom iskustvu i radujem se svim budućim trenucima koje ćemo dijeliti.