Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta. Program je usmjeren jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Erasmus+ nudi mogućnosti međunarodne mobilnosti za pojedince te međunarodne suradnje za organizacije, među ostalim:
  • provođenje razdoblja studija u inozemstvu
  • obavljanje stručne prakse
  • stručna usavršavanja i osposobljavanja
  • volontiranja
  • razmjene mladih
  • rad na međunarodnim projektima usmjerenima na modernizaciju i internacionalizaciju sektora obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta
Mobilnost sportskog osoblja u parataekwondo sportu Parasport ima svoje specifičnosti i na međunarodnoj razini implementiraju se nove discipline u parataekwondou koje obuhvaćaju kategorije za osobe s invaliditetom ili razvojnim teškoćama, a koji ranije nisu bili uključeni u sustavno vježbanje i natjecanja. Pojedini klubovi i klupski treneri imaju iskustva i znanja orijentirana na određene skupine parasportaša te treneri i stručno osoblje mogu međusobno dijeliti iskustva i stečena znanja. Provođenjem programa Mobilnosti sportskog osoblja planirano je u inozemne klubove – partnere domaćine poslati trenere, sportske asistente, parataekwondo suce i ispitivače koji bi putem mobilnosti prikupljena znanja i iskustva donijeli u svoje lokalne klubove i implementirali novostečena znanja u trenažni proces. Hrvatski para taekwondo savez dijeljenje svojih znanja u edukaciji stručnog osoblja u parataekwondou putem digitalne platforme ponuditi će sudionicima projekta. Digitalna edukacija biti će organizirana se na način da svaki sudionik dobije mogućnost ulaska na edukativni dio portala kako bi mogao pristupiti edukacijama a za što se dobiva i potvrda o sudjelovanju i stečenim kompetencijama. Cilj je stjecanje novih znanja i implementacija novih znanja u daljnje djelovanje klubova na lokalnoj razini. Također, pružanjem digitalne edukacije do sada stečena znanja Hrvatski para taekwondo savez prenositi će na partnere i time pridonijeti uključivanju većeg broja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u sustavno bavljenje sportskim aktivnostima. Prva aktivnost mobilnosti (27.08.2023 – 09.09.2023.) odnosi  se na posjetu Srbiji odnosno Srpskoj paratekvondo federaciji koja već dugi niz godina organizira treninge za osobe s invaliditetom i ostvaruju rezultate na svjetskom nivou. Planirane su edukacije iz svih segmenata u borbenim disciplinama uz posjet 3 sudionika. Druga aktivnost mobilnosti (09.10.2023 – 23.10.2023.) odnosi se na posjetu Austriji odnosno  Wien Taekwondo Centre koji već dugi niz godina organizira treninge za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama. Planiran je posjet 3 sudionika. Tim posjetom lokalno sportsko osoblje iz klubova članica Saveza upoznalo bi se sa radom sa osobama s intelektualnim teškoćama te načinom rada i trenažnog procesa a kako Wien taekwondo centre ima iskustava u organizaciji natjecanja, vrijedna znanja i iskustva stekli bi svi sudionici. Treća aktivnost (06.11.2023 – 20.11.2023.) odnosi se na posjet Slovačkoj odnosno Slovak taekwondo assocciation koji još uvijek nemaju dovoljno razrađen sustav u parataekwondo sportu ali imaju uključene sportaše i željeli bi prikupljati znanja kako bi kvalitetno vodili sportaše u trenažnom procesu i natjecanjima. Kako Hrvatski para taekwondo savez ima razrađen sustav edukacije planirano je naša iskustva podijeliti sa Slovak taekwondo assocciation. Zainteresirani se mogu prijaviti slanjem životopisa na e-mail saveza uz navođenje željenog termina.